Održana 18. sjednica Županijske skupštine

U Topuskom je 27. veljače održana 18. sjednica Županijske skupštine, a počela je uobičajenim „Aktualnim satom“.

Nikolina Borić (MOST) pitala je koliko je novaca i u koje projekte uloženo na području grada Kutine u posljednjih 12 mjeseci i koliko se planira uložiti u razdoblju pred nama, a župan Ivo Žinić je odgovorio kako su, osim ulaganja u socijali, zdravstvu i ostalim segmentima, zajednička velika ulaganja na lokalnim cestama. “Sisačko-moslavačka županija planira uložiti u obnovu igrališta Tehničke škole gotovo milijun kuna, predviđena je i gradnja prijeko potrebnog doma za starije, pripremljena je tehnička dokumentacija, a velika ulaganja su i u turističke segmente“ – naglasio je župan.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina na županov je zahtjev dopunio odgovor podatkom da se na području grada Kutine radi veliki projekt „Aglomeracija“. „ŽUC je preuzeo obvezu upisivanja cesta koje nisu upisane, kako bi se projekt neometano odvijao. Potpisan je i ugovor o sufinanciranju održavanja cesta s osam jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Kutina. Radi se o 40 kilometara novih cesta, ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Za područje Kutine dogovoreno je sufinanciranje prometnica u Mišinki, Repušnici, Janja Lipi i Gojlu“ – istaknuo je Šapina.

Vijećnica Nikolina Borić je pitala i o deponiranom otpadu u Strušcu, „e li tamo sve napravljeno po pravilima“? Radi se o „Kompostani“ na području Strušca, koja se nalazi u gospodarskoj zoni grada Popovače, rekao je župan, te potom zamolio pročelnicu Uprvnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Blanku Bobetko-Majstorović za dopunu odgovora. Pročelnica je rekla kako je za dotičnu lokaciju izdana građevinska i uporabna dozvola. „Radi se o postrojenju za obradu otpada kompostiranjem. Pogon ima sve potrebne dozvole i sagrađen je prema svemu što je propisano. Izdana je dozvola ovoj tvrtki za rad na lokaciji. Sam rad te tvrtke nije u nadležnosti Županije“ – rekla je pročelnica, ali i dodala kako zna da je tamo u tijeku inspekcijski nadzor. Župan je još dodao kako je po ovom pitanju organizirana javna tribina u Strušcu te kako osobno ne podržava nijednu djelatnost koja nekoga ili nešto ugrožava.