Održan koordinativni sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem

U Karlovcu je održan redovni koordinacijski sastanak na temu „Projekt zaštite od poplava sliva rijeke Kupe“. Riječ je o sastancima koje svakog mjeseca održavaju predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, Grada Karlovca i Hrvatskih voda.

Projekt zaštite od poplava sliva rijeke Kupe vrijedan je ukupno 900 milijuna kuna. Na karlovačko područje odnosni se 670 milijuna kuna, a na područje Sisačko-moslavačke županije i manji dio Zagrebačke županije uz rijeku Savu, 230 milijuna kuna.

Sastanku je nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec: „Sve one čestice koje su se trebale otkupiti kako bi Projekt zaštite od poplava sliva rijeke Kupe bio realiziran, otkupljene su, te su tako stvoreni i preduvjeti za ostvarivanje daljnjih aktivnosti. Studija utjecaja na okoliš prošla je javni uvid, te se kreće u daljnju realizaciju projekata kako bi sva potrebna dokumentacija bila spremna za apliciranje na novo proračunsko razdoblje EU.“ Na području naše županije je i prirodna retencija Lonjsko  polje, koja stvara i problem u prometnoj vezi između Moslavine i središta Županije, podsjetio je Rosavec. „Državna cesta D36 kroz šumu Brezovica često je stoga plavljena, a u dogovoru s Hrvatskim vodama radi se na realizaciji podizanja nivelete ceste na najnižem dijelu. Ove godine vremenske prilike idu nam u prilog, a slijedeći period s više padalina nadam se da ćemo dočekati spremni“ – zaključio je Rosavec.