HDZ pobjednik izbora za Vijeća mjesnih odbora u Velikoj Ludini

Nakon četiri godine Općina Velika Ludina provela je izbore za Vijeća mjesnih odbora. Iako je riječ o najnižem nivou upravljanja lokalnom samoupravom, u proteklim godinama pokazalo se kako su ova vijeća važna kod savjetodavne funkcije, a isto tako i kod rješavanja određenih problema.

Mjesni izbori za područje Općine Velika Ludina provedeni su 9. veljače. U 12 mjesnih odbora Općine biralo se ukupno 40 vijećnika. „Broj članova Vijeća mjesnih odbora, uključujući i predsjednika, kreće se od tri do pet, što se određuje prema broju stanovnika mjesnog odbora. Tako se za mjesne odbore u naseljima Mustafina Klada, Kompator, Ruškovica, Mala Ludina, Grabričina, Grabrov Potok, Okoli, Gornja Vlahinička, Ludinica i Katoličko Selišće izabralo po tri člana, a za Veliku Ludina i Vidrenjak pet članova“ – istaknuo je načelnik Dražen Pavlović.

Izlaznost na ove izbore je tradicionalno bila poprilično niska. Naime, glasalo je samo 25% građana, odnosno njih 502 od 2083.  Pobjednik izbora je HDZ sa 192 glasa, 132 dobio je SDP, 116 HSP AS, 42 HDS, a 20 je pripalo grupi birača. Zbirno, od 40 članova Vijeća mjesnih odbora 17 je pripalo Hrvatskoj demokratskoj zajednici, 12 Hrvatskoj  stranci  prava dr. Ante Starčević, 8 Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, 2  Hrvatskoj demokršćanskoj stranci, dok je jedno mjesto pripalo grupi birača.