Gradonačelnik Kutine ministru gospodarstva predstavio projekt ILZ

Grad Kutina gospodarski je grad i živi s gospodarstvom, a s novom Industrijsko-logističkom zonom površine 75 hektara na južnom ulazu u grad u neposrednoj blizini auto-ceste u Kutini se otvaraju nove perspektive razvoja gospodarstva. Rekao je to gradonačelnik Kutine na sastanku s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom kojem je predstavio projekt izgradnje i opremanja Industrijsko-logističke zone.

Zlatko Babić, gradonačelnik K utine

Priča o Industrijsko-logističkoj zoni u Kutini započela je prije 7 godina. Na kraju mandata tadašnji gradonačelnik Davor Žmegač javnosti i gospodarstvenike upoznao je s projektom te četvrte poslovne zone u Kutini. Od 2013. godine do danas riješeni su imovinsko-pravni odnosi nad zemljištem obuhvaćenim zonom te je izgrađeno 1,2 km buduće južne obilaznice čime je omogućen pristup zoni u kojoj nema komunalne infrastrukture. Ministar gospodarstva Darko Horvat u Industrijsko-logističkoj zoni zbog njene velike površine, dobrog prometnog položaja i blizine magistralnog vodovoda i plinovoda te dalekovoda vidi veliki potencijal. Istaknuo je što je potrebno napraviti kako bi zona zaživjela.

Darko Horvat, ministar gospodarstva

Ministar gospodarstva dodao je kako ministarstvo zainteresiranim investitorima u gospodarstva za ulaganja nudi poslovne zone koje su u Registru poslovnih zona te je objasnio i što je potrebno da bi kutinska Industrijsko-logistička zona ušla u registar poslovnih zona.

Darko Horvat, ministar gospodarstva

Ministarstvo gospodarstva u novoj EU financijskoj perspektivi od 2021. godina planira novi Natječaj za sufinanciranje izgradnje i opremanja poslovnih zona komunalnom infrastrukturom. Vjeruje kako će Industrijsko-logistička zona u Kutini biti spremna za prijavu na taj Natječaj jer se u Kutini priprema izmjena GUP-a i priprema dokumentacija za ishođenje građevinskih dozvola za izgradnju ceste i ostale komunalne infrastrukture u zoni. „Investitore to najviše zanima i zato je važno dobro pripremiti projekt.“, naglasio je ministar gospodarstva.

Darko Horavt, ministar gospodarstva

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izvijestio je kako su se javila 2 velika investitora zainteresirana za gradnju u Industrijsko-logističkoj zoni. Dodao je kako je u tijeku izmjena GUP. Naime, u dosadašnjem GUP-u bila je dopuštena gradnja zgrada visine do 25 m pa ILZ mora biti prilagođena za dovođenje veće industrije.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Prije godinu dana gradonačelnik Kutine je izjavio kako se u Kutini razmatra mogućnost gradnje spalionice otpada u Industrijsko-logističkoj zoni. Na sastanku s ministrom gospodarstva gradonačelnik je izvijestio kako postoje kontakti s nekoliko investitora s različitim projektima, ali više od toga nje mogao reći, objasnio je i zašto.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine na kraju je zaključio da u Kutini postoji potencijal Industrijsko-logističke zone za budućnost za veće potrebe industrijske proizvodnje te da će nova poslovna zona uskoro biti spremna za investiranje.