Dvorana IV u Sportskom centru Kutina pred renoviranjem

Nakon obnove dvorane za kuglanje, te izgradnje atletske staze, Grad Kutina nastavlja ulaganja u Sportski centar Kutina. U narednom razdoblju planira se uređenje Dvorane IV koja bi trebala služiti kao prostor za vježbanje sportaša, osobito zimi. Dvorana je zapravo prostor bivšeg disco kluba, odnosno kina, koji je uništen u požaru prije nekoliko godina.

Kako je rekao gradonačelnik Zlatko Babić na konferenciji za novinare održanoj u Sportskom centru Kutina cilj je izgraditi dvoranu koju će koristiti sportaši od atletičara, do kuglača i rukometaša, bacača kugle, kladiva i diska. “Ovakav prostor posebno zaslužuju i naši paraolimpijci, članovi Atletskog kluba Odisej koji u Kutinu s natjecanja dolaze s olimpijskim medaljama. Naravno namijenjena će biti i i svim drugi sportašima, kojima također ne nedostaje uspjeha na području sporta. Dvoranu planiramo pregraditi, staviti mrežu i omogućiti sve potrebne uvjete za treniranje“, ističe Babić.

Grad Kutina predao je Središnjem državnom uredu za sport zamolbu za sufinanciranje obnove ove dvorane, a njezino uređenje iznosit će oko 1 mln kn.

Dosad je u preuređenje kuglane uložen 1 mln kn, a u atletsku stazu 2 mln kn. „Pripremamo i dokumentaciju za uređenje otvorenog bazena, a u sljedećoj perspektivi u 2021. godini vidjet ćemo možemo li putem EU fondova izgraditi zatvoreni bazen. Znamo da je to želja svih Kutinčana i mi ćemo raditi na ostvarenju toga sna“, zaključio je Babić.