DVD Potok ponosan uspješnim sudjelovanjem djece i mladeži na natjecanjima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Potok održalo je 127. redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je rad u proteklom razdoblju ocijenjen uspješnim.

U okviru predstavljanja Izvješća o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva kojeg je predstavio predsjednik Vlado Zajec, naglašena je iznimno kvalitetna suradnja sa Mjesnim odborom i udrugama koje djeluju u ovom naselju, a što se posebno očitovalo i u okviru organizacije tradicionalnog obilježavanja blagdana Velike Gospe u Potoku i manifestacije Marijanski susreti. „Tom prilikom uspješno smo organizirali 35. po redu vatrogasno natjecanje KUP Potoka za djecu i mladež koje je okupilo 29 ekipa. Društvo je održavalo dobru suradnju i sa gradskom Vatrogasnom zajednicom te je svim zahtjevima i potrebama iste odgovorilo pravoremeno i efikasno. Održavali smo preventivne akcije te u 2019. evidentirali šest intervencija među kojima tri požara”- naglasili su u DVD-u Potok te izrazili iznimno zadovoljstvo odazivom svojih članova na intervencije.

“S ponosom možemo reći da DVD Potok danas broji 16 operativnih članova među kojima 11 profesionalnih vatrogasaca„- naglasio je predsjednik Zajec te podsjetio da je društvo održalo i pokaznu vježbu evakuacije u suradnji sa područnom školom Potok. Poseban pomak Društvo bilježi u pogledu natjecanja budući da su djeca muška lani nastupila na čak sedam natjecanja, a mladež na rekordnih 16 natjecanja na kojima su izborili tri prva mjesta. U ovoj godini cilj DVD-a Potok je nakon dugo vremena ponovno pokrenuti rad natjecateljske A ekipe.

Među ostalim gostima skupštinu DVD-a Potok pozdravili su zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec kao i predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.