Potpisan Ugovor za izgradnju i opremanje kampusa gaming industrije

U Novskoj je predstavljen Kampus gaming industrije. Riječ je o projektu koji je logičan nastavak projekta PISMO, a na svečanom predstavljanu nazočio je i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Nakon predstavljanja kampusa, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Novske Marin Piletić i direktor Razvojne agencije SI-MO-RA Mario Čelan svečano su potpisali Ugovor o suradnji na projektu “Izgradnja i opremanje kampusa gaming industrije”.

U kampusu će se nalaziti zgrade fakulteta, akceleratora, učeničkog i studentskog doma te poduzetnički inkubator za e-sport, istaknuo je direktor Razvojne agencije Sisačko moslavačke županije SI-MO-RA-e Mario Čelan, dodavši kako je čitav projekt već krenuo, te kako je utrošeno 20 milijuna kuna.

Da će imati potporu Vlade u ovom projektu, potvrdio je ministar Horvat ustvrdivši kako je ovaj projekt upravo ono što Hrvatskoj treba, sinergija između mladih start-upova i poduzetnika, akademske zajednice i Vlade koja će pomoći u osmišljavanju i pripremi financijskih okvira.

Kampus gaming industrije gradio bi se na površini Poduzetničke zone Novska za što je Grad Novska već dao suglasnost, istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić, dok je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio kako se ideja o Sisačko – moslavačkoj županiji kao središtu gaming industrije prije tri godine činila neostvarivom, no korištenjem sredstava iz EU fondova postupno se razvija i bilježi sve bolje rezultate.