Započela operativna akcija “Mir i dobro”

Kao i proteklih godina, sa ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana i ove će godine Ministarstvo unutarnjih poslova pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka, provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“ i to od 15. prosinca 2019. do 8. siječnja 2020. godine.

Akcija se provodi radi ostvarivanja dobrog stanja javnog reda i mira i podizanja opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, sprječavanja nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari.

Stoga, prije samih božićnih i novogodišnjih blagdana, PU sisačko-moslavačka podsjeća na opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih naprava i rasprskavajućih sredstava, koji su nažalost neizostavan dio pretprazničkog raspoloženja, te apelira na roditelje, nastavnike i odgajatelje da utječu na djecu sprječavajući ih, a ne potičući, na uporabu raznih pirotehničkih sredstava za zabavu, a posebice improvizirajućih sredstava kućne izrade te da na taj način spriječe eventualne tragične posljedice.