Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u području poljoprivrede

Grad Novska bio je domaćin potpisivanja i uručivanja ugovora o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama s područja poljoprivrede u 2019. godini, koje je 11. prosinca sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao i uručio predstavnicima udruga, proizvođačkih organizacija i poljoprivrednim gospodarstvenicima.

Kroz ovu poticajnu mjeru Sisačko-moslavačka županija dodijelila je ukupno 250 000 kn, a pravo na potporu ostvarilo je 40 podnositelja zahtjeva, koji su zadovoljili uvjete javnog poziva.

„Ovim natječajem vama proizvođačima, ljudima koji držite poljoprivrednu proizvodnju, proizvodite, uzgajate, radite, svojim rukama stvarate nove vrijednosti,  nešto je čime želimo unaprijediti poljoprivredu u našoj županiji. Svake godine iz proračuna Sisačko-moslavačke županije otprilike plasiramo 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ovo je samo jedan dio kojim pomažemo da vi na raznim manifestacijama i sajmovima promovirate poljoprivrednu proizvodnju. Najveći proizvođači meda, najviše pčelara i najviše košnica je upravo u Sisačko-moslavačkoj županiji, na to smo ponosni i čestitam prije svega na tome, ali i ostalima. Čestitam svima koji proizvodite i stvarate nove vrijednosti i sretan sam jer se udružujete, a dobar primjer te prakse su naši vinari, članovi Proizvođačke organizacije „Škrlet“ „ – rekao je tom prilikom župan Žinić.

„Svi vaši proizvodi su vrijedni, a za deset godina bit će još i vrijedniji jer sve manje je kvalitetnih eko proizvoda, autohtonih proizvoda, koji se diljem naše županije proizvode.  Mi ćemo i nadalje pomagati vam i podupirati vas“ – zaključio je župan.