Održana edukativna radionica „Osnove planiranja obroka”

U Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot” Popovača jučer je održana edukativna radionica „Osnove planiranja obroka” za osobe oboljele od šećerne bolesti i članove njihove obitelji.

„Kako postići ciljne vrijednosti šećera u krvi?“ tema je o kojoj je govorila  Irena Ištvanić Vuger, dr. med., specijalist internist, subspec. endokrinologije i dijabetologije, dok je radionicu „Osnove planiranja obroka“ predvodila Nikolina Kovač Malekinušić, mag. nutricionizma.

“Cilj radionice bio je prikazati kako smjernice koje se temelje na znanstvenim spoznajama pretočiti u svakodnevnu praksu, tj. prikazati količinu i ritam energijskog unosa tijekom dana. Usvajanje zdravih prehrambenih navika te unos namirnica u prikladnim količinama serviranja mogu odgoditi ili prevenirati komplikacije šećerne bolesti. Studije dokazuju da pravilna dijetoterapija može smanjiti razine HbA1c za 1-2 %. Promjena prehrambenih navika i stila života djelotvoran je i siguran način za poboljšanje regulacije glikemije”- poručuju iz NPB „Dr. Ivan Barbot“.