Županija objavila natječaje za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima

Povjerenstvo za dodjelu stipendija redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa obrazovanja srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2019./2020. Programom javnih potreba u školstvu Sisačko-moslavačke županije, utvrđena je dodjela 45 stipendija redovitim učenicima s prebivalištem na području naše županije, a visina stipendije je 500,00 kuna.

Pravo prijave na natječaj imaju redoviti učenici srednjih škola s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije koji nisu korisnici neke druge stipendije ili novčane potpore u svrhu školovanja, koji imaju najmanje prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole i prethodnog razreda srednje škole 3,5, te učenici koji se školuju izvan Sisačko-moslavačke županije ukoliko na području županije ne postoji škola s takvim zanimanjem ili nema redovnog javnog prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta školovanja.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspisalo je i natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2019./2020. Programom javnih potreba u školstvu Sisačko-moslavačke županije, utvrđena je dodjela 25 stipendija redovitim studentima s prebivalištem na području naše županije, a visina stipendije je 700,00 kuna.

Pravo prijave na natječaj imaju redoviti studenti preddiplomske i diplomske razine stručnih i sveučilišnih studija s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije koji nisu korisnici neke druge stipendije ili novčane potpore u svrhu školovanja, koji su stekli najmanje 50 ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini ili koji imaju prosjek ocjena završnog razreda u srednjoškolskom obrazovanju 3,5.

Prijave su moguće do 3. prosinca ove godine i obavljaju se on-line putem elektroničkog obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici Sisačko-moslavačke županije. Nakon ispunjavanja on-line obrasca (prijavnica) sukladno uputama, prijavitelj je dužan ispisati obrazac na papir, vlastoručno ga potpisati i poslati na adresu u natječajnom roku.