Zaposleno 20 žena kroz projekt Samo zaželi posao

Početkom studenog na području Grada Kutine započelo je provođenje projekta Samo zaželi posao u okviru kojeg je zaposleno 20 žena koje će kao gerontodoamaćice iduće dvije godine biti na pomoći za 80 građana starije životne dobi. Ovo je četvrti projekt na području Grada Kutine koji se provodi u okviru Nacionalnog projekta Zaželi – zapošljavanja žena iz teže zapošljive skupine. Nositelj je projekta Udruga za promicanje međugeneracijske solidarnosti Promeza iz Zagreba, a partneri u projektu su HZZZ područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina. Projekt je predstavljen javnosti na početnoj konferenciji u Kutini.

Vrijednost je pojekta 4,5 mil. kn te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda istaknula je voditeljica projekta Jasna Buljić.

Jasna Buljić, voditeljica projekta Samo zaželi posao

Kroz zaposlenje u projektu „Samo zaželi posao“ 20 dugo nezaposlenih žena s područja Grada Kutine steći će iskustvo potpore starijim osobama te će imati priliku dodatnim obrazovanjem ili prekvalifikacijom povećati vlastitu konkurentnost na tržištu rada u svojoj zajednici. Krajnji korisnici, odnosno starije osobe ili osobe u nepovoljnom položaju, dobit će adekvatnu brigu čime će se prevenirati prerana institucionalizacija i poboljšati kvaliteta njihova života.

Mirjana Pleše, predsjednica Udruge za međugeneracijsku solidarnost Promeza Zagreba

Predsjednica Udruge Promeza Marijana Pleše dodala je kako uz ostvarivanje ciljeva projekta važan i način provođenja projekta.

Mirjana Pleše, predsjednica Udruge za međugeneracijsku solidarnost Promeza Zagreba

U okviru projekta „Samo zaželi posao“ od 1. studeno na rok od dvije godina zaposleno je 20 žena s područja Grada Kutine iz teže zapošljive skupine.

Ljubica Jenej

Gerontodomaćica Ljubica Jenej u ime svih zaposlenih žena zahvalila je Udruzi Promeza na pokretanju i provođenju projekta.

Ljubica Jenej

Na području Grada Kutine provode se četiri projekta u okviru Nacionalnog projekta Zaželi i u svima je partner Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Kutina u dijelu zapošljavanja žena. Na području Kutine, Popovače i Kutine u projektima Zaželi zaposleno je 165 žena koje vode brigu o 660 korisnika, istaknula je Mihaela Munko iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Kutina.

Ljubica Munko, HZZZ područni ured Kutina

Centar za socijalnu skrb Kutina partner je u projektu i zboru korisnika usluga. „Projekt je izuzetno vrijedan s više aspekata“, naglasila je Rosana Stanka iz Centra za socijalnu skrb Kutina.

Rosana Stanko, CZS Kutina

Kroz četiri projekta Zaželi na području Grada Kutine pruža se pomoć za 250 starijih i nemoćnih građana. Time potrebe nisu zadovoljene, jer je formirana i lista čekanja građana kojima je potrebna pomoć gerontodomaćica.

Gradonačelnik Kutine zahvalio je  Udruzi Promeza što je prepoznala ovaj problem i projekt „Samo zaželi posao“ provodi na području Grada Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Projekt „Samo zaželi posao“ provodit će se na području grada Kutine dvije godine te će kroz to razdoblje biti zaposleno 20 žena koje će pružati pomoć za 80 starijih i nemoćnih građana Kutine.