Zaposlenicima gradskih ustanova i uprave plaća povećana za 250 kn brutto

Zaposlenicima 6 gradskih ustanova i Gradske uprave Kutina iduće godine plaća će biti povećana za 250 kn u bruto iznosu. Rezultat je to kolektivnih pregovora sindikata i gradonačelnika koji je potvrđen potpisivanjem Sporazuma o dodatku Kolektivnog ugovora iz 2011. godine. Istaknuto je kako je ovim sporazumom dostignuta razina plaće iz 2009. godine.

Gradonačelnik Kutine zahvalio je sindikatu na razumijevanju za gospodarsku obnovu Kutine što je prioritet u mandatu Zlatka Babića.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine podsjetio je kako je Kolektivni ugovor potpisan 2011. godine te se složio sa sindikatima kako prava iz tog Ugovora zaostaju pa je zahvalio na razumijevanja za postupno usklađivanje prava zaposlenika.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Davor Rakić, povjerenik Sindikata EKN koji ima svoje podružnice u pet gradskih ustanova izvijestio je o glavnim točkama sporazuma.

Davor Rakić, povjerenik Sindikata EKN
Davor Rakić, povjerenik Sindikata EKN

Povjerenik Sindikata EKN rekao je kako su pregovori bili korektni, a rezultat je kompromisni Sporazum.

Davor Rakić, povjerenik Sindikata EKN

Nikolina Borić, sindikalna povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Gradskoj upravi također je umjereno zadovoljna sporazumom te je zahvalila na razumijevanju i korektnosti u pregovaranju gradonačelniku Kutine.

Gradonačelnik Kutine i Nikolina Borić, povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika potpisuju dodatak Kolektivnom ugovoru
Nikolina Borić, povjerenica Sindikata državnih  i lokalnih službenika i namještenika u gradskoj upravi Kutine

Sudionici kolektivnog pregovora i potpisnici Sporazuma izrazili su uvjerenje kako iduće godine očekuju novi Kolektivni ugovor za zaposlenike gradskih ustanova i gradske uprave Kutine.