Zajedno osigurajmo naš grad

Vijeće za komunalnu preventivu Grada Kutine u suradnji s Policijskim postajama temeljne i prometne policije u Kutini uz Dan grada danas je na središnjem trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini uz Dan grada organizirala akciju „Zajedno osigurajmo naš grad“.
U suradnji s građanima i policije podiže se razina opće sigurnosti i sigurnosti u prometu. Ova akcija dio je preventivnih aktivnosti policije i otvaranja zajednici o čijoj sigurnosti brine.
„Vrlo je važno da građani od malena imaju osjećaj za suradnju s policijom. Vrlo je važno da se razvija prijateljski odnos između policije i građana, jer veća razina sigurnosti postiže se preventivom.“, istaknuli su policijski službenici.
Gradonačelnik Kutine Kutine Zlatko Babić zahvalio je policijskim službenostima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima te je izrazio zadovoljstvo akcijom i suradnjom s policijom.

Najviše zanimanja za rad policije pokazali su najmlađi Kutinčani koji su kroz igru i druženje s policajcima naučili kako se ponašati u prometu, što napraviti u slučaju opasnosti. „Policajci su prijatelji građanima.“ poručili su policajci. Uz postaje temeljne i prometne policije u akciji na trgu sudjelovali su i Hrvatski centar za razminiranje Atko klub Moslavina u Kutini te pripadnici Udruge specijalne policije Ris Kutina koji su najmlađim Kutinčanima govorili o Domovinskom ratu.
Gradonačelnik Kutine na kraju je pozvao građane Kutine na suradnju s policijom, osobito s kvartovskim policajcima, jer preventivom se znatno povećava sigurnost grada i građana.