U Potoku, Donjoj Jelenskoj, Strušcu i Osekovu konstituirana Vijeća mjesnih odbora

Nakon Vijeća mjesnih odbora Gornje i Donje Gračenice te Ciglenice, konstituirajuće sjednice Vijeća održane su i u naseljima Potok, Donja Jelenska, Stružec i Osekovo.

U nazočnosti gradonačelnika Josipa Miškovića i stručnih službi gradske uprave, za predsjednika Vijeća mjesnog odbora Potok izabran je Renato Roc. Pored Pored sedam članova iz redova Hrvatske demokratske zajednice, u novi saziv Vijeća ovog mjesnog odbora imenovani su i po jedan kandidat sa liste SDP-a odnosno HSP-a. U okviru ovog susreta raspravljano je i o prioritetnim potrebama u naselju te je dogovoreno uređenje podova, stropa i instalacija u prostorijama na katu Pučkog doma koje će za provedbu svojih aktivnosti koristiti mjesno kulturno- umjetničko društvo i druge udruge prema potrebi. Članovi novokonstituiranog Vijeća mjesnog odbora upozorili su i na potrebu postavljanja ograde oko školskog igrališta te uređenje Školske ulice, a zanimalo ih je i kada se može očekivati izgradnja pješačke staze u njihovu naselju.

Vijeće mjesnog odbora u Donjoj Jelenskoj broji ukupno pet članova- dva sa Kandidacijske liste grupe birača, dva sa liste HDZ-a te jednog sa liste SDP-a, koji su za predsjednika izabrali Miru Vojvodića. Gradonačelnik je ovom prilikom zajedno sa mještanima Donje Jelenske obišao lokaciju pokraj tamošnjeg Vatrogasnog doma na kojoj je u tijeku uređenje dječjeg igrališta.

Novi saziv Vijeća mjesnog odbora Stružec broji šest članova sa liste HDZ-a te njih troje sa kandidacijske liste HSP-a, a većinom glasova je za predsjednika izabran Ivan Abaz. Pored ostalih tema iz područja komunalne djelatnosti o kojima je raspravljano, na konstituirajućoj sjednici gradonačelnik Josip Mišković vijećnike Strušca je izvijestio o planiranom postavljanju semafora na križanju Sisačke i Ulice Varoš kao i nastavku radova na rekonstrukciji te ulice.

Na proteklim izborima za članove Vijeća mjesnih odbora u naselju Osekovo bila je samo jedna kandidacijska lista, ona Hrvatske demokratske zajednice, te je devet članova ove liste za svog predsjednika izabralo Nikolu Tomljenovića. Između ostalih spomenutih potreba ovog naselja koje su izražene nakon konstituirajuće sjednice, posebno je naglašena ona za preuređenjem dvorane Pučkog doma.