„Promatrači u zrcalu“ – promocija knjige Josipe Pavičić Bernardini

Sinoć je u Knjižnici i čitaonici Kutina predstavljanja knjiga “Promatrači u zrcalu” podnaslova “Kako preboljeti gubitak (u) ljubavi” autorice Josipe Pavičić Bernardini.

Josipa Pavičić javnosti je poznata kao spisateljica i televizijska voditeljica, a nakon težih životnih iskustava koja uključuju i tešku bolest Josipa Pavičić Bernardini sve se više javlja i u ulozi life coach trenerice.
  Rak dojke od kojega je oboljela prije više godina iznjedrio je knjigu „Šest milimetara“, a tekst je poslužio i za adaptaciju monodrame, čiju režiju potpisuje Nikolina Bogdanović, a glavnu ulogu igra Daria Lorenzi.

 Nova knjiga „Promatrači u zrcalu“ posvećena je odnosima razne vrste, no ponajprije odnosu prema sebi. Autorica naglašava da je kroz svoj osobni gubitak, razvod braka, približila publici bol s kojom se trebamo naučiti suočiti i prihvatiti naizgled bezizlaznu situaciju. Knjiga govori o tome kako što lakše preboljeti životne gubitke i kako je najvažnije da ne izgubimo sebe u toj boli i prihvatimo druge, ali da prije svega, prihvatimo i sebe.

“Voljeti sebe ne znači da trebamo gaziti druge ljude. Ljubav prema sebi treba biti iskrena, gdje samokritiku mijenjamo za samoprihvaćanje. Kada volimo sebe ne možemo se povrijediti, a samim time ni druge ljude. Bilo je dosta suza dok sam pisala knjigu, ali nije me strah opisati kako se osjećam. Uvijek se nadam da će se netko pronaći u nečem što sam ja napisala, da vidi da nije sam i da ima još nas koji osjećamo”, piše Josipa Pavičić Bernardini.

     Kutinska publika sa zadovoljstvom je slušala poruke autorice koje su bile pune pozitivnog naboja i ljudske topline. „Vrijeme treba iskoristiti i svaki dan je dan za uživanje, bez čekanja onog „sutra““, rekla je među ostalim autorica knjige.