Noć kazališta u Kutini – u znaku mladih

Noć kazališta 2019. u Kutini okupio je kreativne snage mladih Kutinčana koji su pokazali volju i spremnost da Kutini pruže nove kazališne projekte.

POU Kutina dalo im je priliku i uvjete da ostvare svoje kreativne snove, a da su u tome uspjeli potvrdila im je kutinska publika koja je njihove predstave podržala punim dvoranama i snažnim pljeskom.


  „Paklene zgode“ naziv je stand up komedije za koji je scenario napisao Bruno Pavličić. On je ujedno i glavni glumac, uz Filipa Grabovca i Doru Brozović.

Riječ je o komičnim zgodama nespretnih životnih situacija s kojima se svi susrećemo, a ekipi nije nedostajalo duhovitosti da iznesu cijelu priču na vrlo zabavan način.  Bruno Pavličić, Dora Brozović i Filip Grabovac kao srednjoškolci odradili su super „posao“ jednako kao i njihove gošće: balerina POU Kutina Tessa Uroić i solistica (koja se našla i u ulozi glumice), Inga Potnar.  



   Predstava „Slušaj“ u režiji prof. Sanje Horvat Sokol, također je bila vrlo dobro posjećena, a publici je ponudila životnu priču o odrastanju djevojčica, traženju sebe i bezuvjetnoj potpori majke na tom putu. U predstavi glume Anja Sokol, Klara Krnjić, Patricija Rakidžija, Iva Roško i Ema Grdić.

Petorka je to koja je kutinsku publiku sjajno zabavila, ali i potaknula na razmišljanje o važnosti odgoja i podrške neophodne mladom čovjeku u procesu njegova odrastanja. Djevojke su uz glumačka, pokazale i svoja pjevačka umijeća, tako da je predstava imala i elemente mjuzikla.

Anja Horvat Sokol, inače balerina POU Kutina, plesom je dočarala mnoge scene u kojima je pokazala raskošno kretanje na sceni. Iako su sve djevojke bile jednako dobre, treba izdvojiti najmlađu među njima, Ivu Roško, inače djevojčicu koja odlično pjeva i glumi i čije vrijeme tek dolazi.


Treba reći da su obje predstave imale i odlične tonce i  rasvjetu, te da su održane u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina. Ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar, zahvalila je svima što su uveličali Noć kazališta u Kutini, te im na kraju predstava podijelila simbolične slatke poklone. U ime Grada Kutine predstave je pratila pomoćnica pročelnika za dr. djelatnosti Kornelija Marošević.