Najava: „Večer škrleta i moslavačke kuhinje“

U organizaciji Udruge proizvođačke organizacije Škrlet, Grada Popovače, Udruge vinogradara i voćara Škrlet, Turističke zajednice Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije, 30. studenog 2019. godine održat će se „Večer škrleta i moslavačke kuhinje“, na Trgu II u Popovači s početkom u 18 sati.

Prilikom manifestacije, sedam proizvođača vina: Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić, okupljenih u Udrugu proizvođačke organizacije “Škrlet”, premijerno će predstaviti zajednički projekt od istoimene autohtone sorte grožđa – Škrlet Moslavina – Croatia – EU 2019., kupažu dobivenu od odabranog grožđa s najboljih položaja moslavačkih vinara koji proizvode škrlet pod zajedničkom etiketom u limitiranom izdanju od 5000 boca.

Ovo je prvi takav vinski projekt u Hrvatskoj, koji je dokaz zajedništva moslavačkih vinara te je projekcija budućnosti hrvatskog vinogradarstva i vinarstva.

Iz TZ Grada Popovače pozivaju sve ljubitelje autohtonih proizvoda da dođu u centar Popovače, gdje će se do ranih jutarnjih sati zabavljati uz Škrlet i okuse tradicije „Wine & food show“ koji vodi trio Večernje škole – Blaž, Denis i Antimon, a za glazbu je zadužen tamburaški sastav Milenij.