Najava novog proširenja kapaciteta kutinskog vrtića

Grad Kutina morat će osigurati dodatan prostor za proširenje Dječjeg vrtića. Rečeno je to na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kutine. Proširenje kapaciteta je nužno neovisno o tome što je u planu izgradnja Dječjeg vrtića jer za ovu investiciju još nema izvora financiranja, iako postoji projektna i građevinska dozvola, te se realizacija ove investicije ne može tako skoro očekivati. U međuvremenu, prema sadašnjim podacima Dječjeg vrtića,  postoji sve veći broj djece najviše u jasličkoj dobi koja će trebati mjesto u jaslicama.
Usprkos proširenju jasličke skupine otvaranjem prostora u OŠ Vladimira Vidrića, potrebe za jaslicama sve su veće, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić: “Glavni problem nije u redovnoj starijoj skupini, već je problem u jaslicama koje su potpuno popunjene i preko pedagoškog standarda. Sada imamo 15 djece na popisu koje će navršiti godinu dana, a imaju maksimalan broj bodova, značu da su im oba roditelja zaposlena i to se mora podhitno riješiti. Na tome radimo i mislim da ćemo naći rješenje da smjestimo djecu u jaslice. To neće biti odmah jer treba prostor adekvatno pripremiti, kupiti inventar, dobiti certifikate, zaposliti tete, ali na tome se mora početi raditi”, rekao je Babić.
Recimo i to da je u redovni program Dječjeg vrtića Kutina uključeno 606 djece što je rekordan broj djece u redovnom programu.