Najava: Noć kazališta u Popovači

Turistička zajednica Grada Popovače po sedmi se puta zaredom priključila Europskoj noći kazališta koja se održava ove subote, 16.studenog, te pripremila bogat program. Riječ je manifestaciji posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima, koja se istovremeno održava u brojnim europskim državama.

Ovogodišnji program obuhvaća dvije predstave; jednu za djecu, koju već tradicionalno priprema Dramska skupina OŠ Popovača pod nazivom „U potrazi za prijateljstvom“, a glavnu predstavu „Lova iz Snova“ već tradicionalno izvodi Gradsko kazalište mladih Vitez iz Viteza.

Predstava „Lova iz Snova“ priča je o ljudskoj pohlepi i zaluđenosti novcem, koju ponekad uzrokuju i relativno bizarne situacije ili problemi. Što se treba dogoditi da nam osnovna životna preokupacija postane novac, a da pri tomu postanemo izgubljeni? Predstava “Lova iz Snova” vodi nas u „tunel“ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

Predstave će se održati u Domu kulture u Popovači, dječja počinje u 18h, dok predstava za odrasle počinje u 19h. Ulaz je besplatan.

„Dođite i podržite mlade glumce“  -poručuju iz Turističke zajednice Grada Popovače.