Nagrada HURIN-a Radio Moslavini za 50 godina rada

Na 12. Danima elektroničkih medija u Zadru, u sklopu kojih su održani i 25. Dani radija te 12. Dani televizije i interneta, Radio Moslavini iz Kutine uručena je Jubilarna nagrada za 50 godina rada. Riječ je o nagradi Hrvatske udruge radijskih nakladnika najstarijoj radio stanici u Moslavini koja je započela s radom 29. travnja 1969. u sastavu novinsko-izdavačkog poduzeća „Moslavački list“.

          U sklopu 12. Dana elektroničkih medija promovirana je i knjiga Zorana Kovačića i Nevena Šantića „25. godina elektroničkih medija u Hrvatskoj“. U knjizi se dokumentirano piše o osnivanju i pokretanju privatnih elektroničkih medija, televizija i radija, prema zakonskoj regulativi iz 1994. godine. Inače, Zoran Kovačić iz Kutine je jedan od pokretača Televizije Moslavine, kasnije NET-a i TV Mreže, te spada u pionire lokalnih televizija u Hrvatskoj.
  Skup u Zadru, na kojem se okupilo tristotinjak medijskih djelatnika lokalnih i nacionalnih radija i televizija te internetskih portala, raspravljao je o novom Zakonu o elektroničkim medijima koji će uz radio i televiziju, regulirati i djelatnost elektroničkih publikacija. O odredbama novog zakona govorili su predstavnici Ministarstva kulture i Vijeća za elektroničke medije. Raspravljalo se o tržištu rada i medijima, o novim medijskim tehnologijama, o etici u medijima, o istraživanju medijskog tržišta i drugim medijskim temama.