M 18 show 2019. – LEGACY

I ove godine plesna skupina M18 Kutini je priredila sjajan plesno glazbeni show koji je premijerno izveden pred punom dvoranom Doma kulture, a stolica više tražila se i za predstavu nakon toga, dok večeras 22. 11. publiku očekuju još dvije izvedbe u 18 i 20 sati.
  

M 18 iz predstave u predstavu podiže ljestvicu kvalitete svoga rada, te je tako bilo i ove godine. Tema „Legacy“ priča priču o našoj vlastitoj ulozi u odabiru života kakav želimo živjeti, o odgovornosti za taj odabir i ljubavi koja je početak i kraj svega. Ona je ispričana kroz film koji prati show, na zanimljiv način i u glumačkoj postavi: Bruno Pavličić, Gabrijel Grabar i Ana Uroić, a ples prati priču, kako je to uvijek u njihovim predstavama.

M 18 izražava se ponajprije pokretom, u čemu vodi prva formacija sastavljena uglavnom od plesača iz Brazila, ali i domaćih već formiranih plesača koji su s njima od samih početaka. Slijede ih skupine od kojih svaka ima zahtjevnu koreografiju, no prilagođenu sastavu skupine.


    I kroz ovaj show M18 poslao je pozitivne poruke, kako kroz ples, tako i kroz glumu, ali i glazbene točke.

Cilj im je sjediniti razne vidove umjetničkog izražavanja, te omogućiti nastup svim mladim talentiranim ljudima. Oni i jesu u fokusu ove grupe, njima se pruža podrška i potiče ih se u ostvarivanju njihovih potencijala.

Međutim M 18 nije ograničen samo na mlade, već sve one koji žele plesati i izražavati se glazbom i pokretom, pa tako plešu i žene u najboljim godinama.


   Thiego Braz, voditelj cijelog projekta koji se već „udomaćio“ u Kutini, uz malu pomoć Filipa Škarice, zahvalio je svim sudionicima programa, posjetiteljima, roditeljima, te POU na logističkoj podršci. Najavio je kako je u planu izgradnja vlastitog studija od kojeg žele stvoriti vlastiti prostor za mlade talente i sve one koji se žele baviti plesom, budući da već nekoliko godina borave u iznajmljenom prostoru zgrade SELK-a. Vjeruje da će do 2021. u tome i uspjeti. Podršku će zasigurno imati jer sve je više mladih i djece koji idu na ples i vježbaju redovito, te s radošću pohađaju njihove aktivnosti.