INA sufinancirala pet projekata na području grada Popovače

Na području Grada Popovače izvršeni su projekti sufinancirani od strane tvrtke INA tijekom 2019. godine. Sredstvima u iznosu od 40.000,00 kuna INA je sufinancirala opremanje igrališta za djecu i mlade u središtu Donje Jelenske te školskog dvorišta u OŠ Popovača parkovnim klupama, nabavku zelenog otoka za Mjesni odbor Voloder, obnovu gornjeg asfaltnog sloja na košarkaškom i rukometnom igralištu u ŠP Moslavac te manifestaciju Voloderska jesen.

Koliko je ova međusobna suradnja važna istaknuo je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković: „Grad, a i cijela Moslavina za razvitak se mogu zahvaliti INA-i. Ona je bila jedan od gospodarskih pokretača 80-ih godina prošlog stoljeća. Zapošljava velik broj ljudi s ovog područja te i na taj način omogućuje egzistenciju. Također, ulagali su i u komunalnu infrastrukturu, posebice u prometnice“  – kazao je Mišković.

„INA, kako je već uobičajeno, svojim sponzorstvima pomaže određene projekte važne za područje Grada Popovače, što je pokazatelj da INA, u sredinama gdje obavlja svoju djelatnost, prepoznaje potrebe lokalnog stanovništva, poglavito djece i mladih te aktivno sudjeluje u općem razvoju lokalne zajednice. Ove godine smo surađivali na pet projekata, koji su od strane INA-e sufinancirani u iznosu od 40.000,00kn, a Grad Popovača u realizaciju navedenih projekata investirao je oko 500.000,00 kuna vlastitih proračunskih sredstava“  – zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Direktorica Proizvodne regije središnja Hrvatska Nikolina Lukačić Petrović ovom se prigodom zahvalila gradonačelniku Miškoviću na lijepim riječima i dobroj suradnji za koju, kako kaže, nada se da će se i nastaviti.  „INA je već dugo vremena prisutna na ovom području, a namjeravamo nastaviti ulagati u poslovanje i proizvodnju. Također, trudimo se biti aktivni član društva i pozitivno utjecati na životni standard naših sugrađana, a suradnja s Popovačom najbolji je primjer kako to izgleda u praksi. Veseli nas svaki put kad možemo pomoći da se ostvare projekti od važnosti za lokalnu zajednicu, a vjerujem da će se ovo prijateljstvo INA-e i grada Popovače nastaviti i u budućnosti“ – zaključila je Nikolina Lukačić Petrović, predstavnica tvrtke INA.