Članovi PAK Odisej Kutina na prijemu kod gradonačelnika nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu

Članovi Paraatletskog kluba Odisej Kutina u sastavu preprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju postigli su iznimne rezultate. Tim povodom gradonačelnik Kutine upriličio je prijem za reprezentativce Hrvatske iz Kutine.

Trener Mihovil Rendulić izrazio je zadovoljstvo nastupom kutinskih sportaša na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiu te je istaknuo kako je Matija Sloup osvojio brončanu medalju u disciplini bacanja kugle.

Mihovil Rendulić, trener PAK Odisej Kutina

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup je osvojio brončano odličje s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m.

“Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Napokon sam ostvario uspjeh s osobnim rekordom i ovo je moja druga medalja sa velikih natjecanja.“, rekao je Matija Sloup.

Matija Slopu, PAK Odisej Kutina, hrvatski reprezentativac

Ana Gradečak, članica Odiseja Kutina u Dubaiu je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu, također u disciplini bacanja kugle te je osvojila dvanaesto mjesto i popravila osobni rekord.

Ana Gradečak, PAK Odisej Kutina, hrvatska reprezentativka

Predsjednik Paraolimpijskog kluba Odisej Mate Damjanović rekao je kako je ponosan zbog uspjeha članova kluba na Svjetskom prvenstvu i sretan što klub i na taj način pronosi ime Kutine diljem svijeta.

Mate Damjanović, predsjednik PAK Odisej Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je Klubu Odisjel i reprezentativcima Hrvatske na izuzetnim sportskim rezultatima.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Članovi Odiseja na kraju su istaknuli kako nastavlja još jače s treninzima jer ih uskoro očekuju nova velika svjetska natjecanja na kojima žele popraviti svoje osobne rekorde i postići još bolje rezultate.