Bogat program povodom blagdana sv. Martina u Gornjoj Gračenici

Uz bogat program u Gornjoj Gračenici obilježen je blagdan sv. Martina, zaštitnika mjesta.

Proslava blagdana nebeskog zaštitnika ovog naselja započela je paljenjem svijeća pored spomen ploče braniteljima poginulima u Domovinskog ratu čije je postavljanje zajednički inicirano od strane Udruge roditelja poginulih branitelja te Mjesnog odbora Gornja Gračenica i KUD-a „Moslavka“. Potom je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio supsidijar Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku mr. Janko Lulić, kancelar Sisačke biskupije u koncelebraciji s vlč. Nikolom Majcenom donedavnim župnikom u ovoj župi te vlč. Marijanom Štinglom, mjesnim župnikom.

Obilježavanje Martinja gdje je upriličen kulturno – umjetnički program u kojem su uz domećnie KUD „Moslavku“ nastupili i učenici Područne škole Gornja Gračenica, Župni zbor, učenice iz Gornje Gračenice koje pohađaju Glazbenu školu te gosti iz Šartovca. U ime Grada Popovače mještanima Gornje Gračenice njihov je blagdan čestitao predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, a svim Martinama i Martinima čestitao je imendan.

Predsjednik Mjesnog odbora i predsjednik KUD-a „Moslavka“ Igor Vuković iznimno je zadovoljan programom i odazivom mještana. Kako ističe, i u godinama koje slijede, nastavit će se očuvanje tradicije i obilježavanje Martinja.