Uređenje groblja u Gornjoj Jelenskoj

Zbog potreba proširenja groblja u Gornjoj Jelenskoj ove je godine Grad Popovača investirao u izgradnju centralne staze te proširenje parkirališta.

Radove je obišao gradonačelnik Josip Mišković koji je istaknuo kako je vrijednost izgradnje pješačke staze 130 tisuća kuna. „Staza će prije svega omogućiti jednostavniji i lakši pristup starom dijelu groblja, a isto tako omogućit će i korištenje novog dijela groblja. U prošlosti nije bilo planskog ukopa, a ova će staza doprinesti boljem funkcioniranju samog čina ukopa te obilasku grobova,“ pojasnio je Mišković.

Druga investicija vezana uz ovo groblje odnosi se na uređenje parkirališta. „Radi se o investiciji vrijednoj 230 tisuća kuna s kojom ćemo stvoriti uvjete za parkiranje 80-ak vozila. Znamo kako je ovdje prilazna cesta poprilično uska te su prilikom ukopa ljudi morali ostavljati svoja vozila i kilometar daleko, stoga je važnost ove investicije još i veća,“ zaključio je gradonačelnik Josip Mišković.

Radove je pohvalio i Vlado Ložar, djelatnik na održavanju groblja. „Ovo će biti prekrasno! Nabavili smo i nova kolica za prijevoz lijesa i sada će nam sve biti lakše,“  poručio je Ložar.

Dodajmo kako su radovi asfaltiranja parkirališta još u tijeku, a njihov završetak planiran je do blagdana Svih svetih.