Radovi na dogradnji popovačkog vrtića teku prema planu

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković zajedno je s izvođačem radova i ravnateljicom Dječjeg vrtića obišao radove na dogradnji vrtića.„Nakon obilaska radova moram priznati da sam zadovoljan viđenim i mogu potvrditi da radovi teku sukladno planu i dogovoru“ – naglasio je Mišković.

„Grad je prijavio ovu investiciju na Mjeru 7.4. putem koje je odobreno 8 milijuna kuna iz Europskih fondova, dok preostalih oko 4 milijuna kuna su sredstva iz proračuna Grada. Do kraja slijedećeg mjeseca trebali bi završiti vanjski radovi završno s fasadom, nakon čega se pristupa unutarnjem uređenju što ukazuje na završetak radova u roku, odnosno s 1. ožujkom sljedeće godine” – izjavio je gradonačelnik Mišković.

Radove na dogradnji izvodi tvrtka Kapitel d.o.o., a Siniša Halaš, voditelj gradilišta, naglasio je kako se radovi odvijaju određenom dinamikom koja prati terminski plan. „Trenutno se postavlja pokrov, prizemlje je ožbukano, a trenutno se žbuka prvi kat. Kroz 2 tjedna započinjemo s postavljanjem stolarije te izradom fasade.  Nadamo se kako će vrijeme poslužiti da do kraja studenog završimo vanjske radove, a potom započinjemo s unutarnjim radovima“ – pojasnio je Halaš.


Obilasku je nazočila i Andreja Zeman, ravnateljica Dječjeg vrtića, koja je ukazala na brojne prednosti koje nosi ova dogradnja. „ Dječji vrtić trenutno pohađa 220 mališana, a od slijedeće pedagoške godine imat ćemo mogućnost upisa u još tri dodatne skupine, odnosno bit će mjesta za još 60 mališana više. Osim toga, stvorit će se i bolji uvjeti za djecu koja pohađaju malu školu te jaslice, dobit ćemo i dvoranu te mogućnost da organiziramo radionice i poludnevni boravak djece” – objasnila je ravnateljica Zeman ukazujući i da će biti potrebe za novim zaposlenjima nakon otvaranja novih skupina sa završetkom ovog projekta.