Predstava “Bitke za Vukovar” u Južnoj Americi

U sklopu turneje po Južnoj Americi, točnije u Peruu, Čileu, Argentini, Paragvaju i  Urugvaju, održana je do sada 190-ta predstava Bitka za Vukovar u režiji Hrvatskih branitelja Vukovara Damira Plavšića i Damira Markuša, inače i zamjenika gradonačelnika Grada Kutine. Predstava se temelji na njihovim knjigama, 58. HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca te „Ne plači moj dobri anđele“.

U znak prijateljstva Hrvatske i Paragvaja Damir Markuš posadio je drvo u Hrvatskom parku u Paragvaju što je zabilježilo tamošnje ministarstvo i medijski eksponiralo.

Damir Plavšić i Damir Markuš tijekom svog posjeta gostovali su na dvije televizije kuće; Argentinskoj i Paragvajskoj, a u svoj Ured ih je primila zamjenica ministra obrane Paragvaja te general Paragvajske vojske.

Prikazivanju predstave nazočio je predsjednik parlamenta Paragvaja i general kopnene vojske.
U svih pet države gdje su održane predstave, autori su se zahvalili domaćinima uručivši im simbolične poklone grada Kutine i grada Vukovara. Bilo je susreta sa ljudima koji imaju rodbinu u naselju Banova Jaruga i naselju Kapelica pokraj Garešnice.

Autori jedinstvene predstave do sada su gostovali u Novom Zelandu, Australiji, Kanadi, Švedskoj, Sjevernoj Americi, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, BiH i sada u Južnoj Americi, te naravno u puno gradova i mjesta diljem Domovine. Damir Plavišić i Damir Markuš poručuju da predstava ide dalje! (izvor:www.kutina.hr)