Prezentirana turistička ponuda Moslavine

U sklopu događanja koje prethodi međunarodnoj Konferenciji za razvoj ruralnog turizma 2020. godine, održana je Prezentacija turističke ponude Moslavine. Voditeljica LAG-a „Moslavina“ Anica Lenart u svom je izlaganju poseba naglasak stavila na turistički potencijal ovog područja i na mogućnosti razvoja istog. Događanje je održano u objektu Prijamnog centra Repušnica, a istome je prisustvovalo 30-ak sudionika.

Organizatori cjelokupnog događanja su Vimal Akademija i Fakultet za turizam Sveučilišta u Mariboru, a suorganizatori su LAG „Moslavina“, TZ Grada Kutine i TZ Grada Popovače. Potporu  su dali i Grad Kutina, Grad Popovača te JU Park prirode Lonjsko polje.

Dodajmo kako su u dvodnevnom programu, studenti prve godine poslijediplomskog studija sa Fakulteta za turizam Sveučilišta u Mariboru, pod vodstvom profesora, posjetili pet odabranih turističkih subjekata na području gradova Kutine i Popovače, te prikupili sve potrebne informacije za potrebe izrade analize postojećeg stanja i marketinških potencijala te konkretnih prijedloga kako unaprijediti rad istih.