Odbor za branitelje Grada Popovače definirao program obilježavanja Svih svetih

Na prošlotjednoj sjednici članovi Odbora za branitelje Grada Popovače, a definirali su program obilježavanja nadolazećeg blagdana Svih svetih polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na svim mjesnim grobljima na području Grada.
Kao i prethodnih godina, tom prigodom će se 31. listopada položiti vijenci kod središnjih križeva i zapaliti svijeće na vječnim počivalištima svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja s ovog područja. Na mjesnim grobljima Gornja Jelenska i Potok obilježavanje kreće u 10 sati, u Strušcu u 10.30 sati, Osekovu i Moslavačkoj Slatini u 11 sati, na mjesnom groblju Popovača u 12, a u Voloderu u 12.30 sati.

Dnevni red ove sjednice obuhvatio je i definiranje termina obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koje će biti održano 17. studenog s početkom u 17 sati okupljanjem na Trgu II ispred Doma kulture u Popovači. Predsjednik Odbora Željko Pačarek izvijestio je članove o inicijativi Udruge branitelji Hrvatske SMŽ za obilježavanje Dana sjećanja u Voloderu 18. studenog s početkom u 18 sati uz svetu misu, paljenje svijeća i prigodni program mladih ove Župe.
Predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Katica Demeter izvijestila je ovom prilikom o planiranom uređenju Spomen sobe u prostoru Doma kulture u Popovači kroz oslikavanje jednog zida zaštitnim simbolom Udruge- ružom slomljene peteljke koja simbolizira prerano prekinute mlade živote, a što je dogovoreno u suradnji sa Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca Moslavački štrk.