Obilježavanje Dana policije u organizaciji PP Kutina

Sigurnost i povjerenje građana obilježava rad policijskih službenika Policijske postaje i Postaje prometne policije u Kutini. Rečeno je to na prigodnoj svečanosti obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihaela, zaštitnika policije, koja je 4. listopada održana u Popovači.

Na prigodnoj svečanost, načelnik Policijske postaje Kutina Predrag Fitnić čestitao je službenicima na rezultatima te istaknuo kako je ponosan na njihov rad.
U ime jedinica lokalne samouprave na čijem području djeluje ova Policijska postaja, svim djelatnicima zahvalio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković, a zahvale na brizi o sigurnosti građana i imovine istaknuo je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

Načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut ovom je prilikom podsjetio kako je upravo hrvatska policija prva stala u obranu Republike Hrvatske, te kako je iz nje stvorena pobjednička Hrvatska vojska. Dodao je Pešut kako je iznimno zadovoljan radom i zalaganjem svih policijskih službenika te zaključio kako biti policijski službenik nije samo zanimanje već poziv.
Svečanosti je prethodilo misno slavlje koje su u župnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači predvodili policijski kapelan PU sisačko-moslavačke don Ivo Borić i domaći župnik vlč. Ivan Petrović. Policijski kapelan u svojoj je nadahnutoj propovijedi istaknuo važnost policajaca u zajednici čiji je posao pun izazova i iskušenja pozvavši policajce da budu zrnca dobrote koja će se širiti među ljudima.