Nastavljeno uređenje Barake

Nastavljeni su radovi adaptacije i uređenje Barake, budućeg kluba mladih u Aleji Vukovar u Kutini. U prvoj fazi na objektu nekadašnje pekare zamijenjen je krov te je ugrađena plastična stolarija. U ovoj fazi uređuje se unutrašnji prostor u kojem je dvorana za koncerte i ostala događanja te uredske prostorije koje će koristiti udruge mladih.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te je istaknuo kako je grad Kutina do sada uložio u adaptaciju Barake 500 tisuća kn te će nakon više od 10 godina biti ostvarena želja mladih i otvoren njihov klub.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Predstavnici udruga mladih izrazili su zadovoljstvo uređenjem Barake i s nestrpljenjem čekaju otvaranje kluba. Maja Mašala, glasnogovornika KCM najavila je i planove mladih u Baraki 2.

Maja Mašala, glasnogovornica KCM-a Kutina

Stara Baraka postala je simbol Kutine i mladih Kutine poznati širom svijeta u subkulturnim i alternativnim krugovima. Pripadnici tih skupina u Kutini mladi su ljudi otvoreni prema svim idejama i inicijativama te zato Baraka 2 neće biti isključivo alternativni klub, naglasila je Maja Mašala.

Maja Mašala, glasnogovornica KCM-a Kutina

Rok završetka Barake i otvorenje kluba nije strogo određeno. Očekuje se kako će to biti iduće godine, ali udruge mladih će početi koristiti uredske prostore čim budu uređeni.