Dodijeljeni gradski poticaji za zapošljavanje i samozapošljavanje

Grada Kutina sa 17 kutinskih poduzetnika potpisao je Ugovore o dodjeli poticaja za samozapošljavanje i zapošljavanje. Ukupno je dodijeljeno 172 tisuće kn potpora.
Marjana Rupčić vlasnica trgovačko-proizvodnog obrta Pinky koji zapošljava troje radnika izrazila je zadovoljstvo mjerama poticanja gospodarstva Grada Kutine.

Marjana Rupčić, PT obrt Pinky

U ovoj tranši poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje bit će zaposleno ukupno 20 osoba, 10 novozaposlenih i 10 osoba koje su se same zaposlile, odnosno otvorile obrt. Dalibor Baković svoj je obrt otvorio u veljači ove godine.

Dalibor Baković, EMB-BAKOVIĆ, obrt za završne građevinske radove

Gradonačelnik Kutine čestitao je poduzetnicima na odvažnosti i poduzetničkim inicijativama te im je zahvalio na njihovom doprinosu u smanjenju nezaposlenosti i razvoju gospodarstva na području Grada Kutine. „Grad Kutina u poticanje razvoja poduzetništva godišnje izdvaja 5 mil. kn i veseli nas što te mjere daju rezultate.“, naglasio je gradonačelnik Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Natječaj za mjeru poticanja samozapošljavanja i zapošljavanje za poduzetnike s područja Grada Kutine otvoren je do kraja listopada.