Izgradnja pješačke staze u Gornjoj Jelenskoj

Najprometniji dio naselja Gornja Jelenska uskoro će dobiti pješačku stazu. Naime, pri kraju su radovi 4., odnosno, završne faze.
Radove je obišao gradonačelnik Popovače Josip Mišković koji je naglasio kako će se ove izgradnjom pješačke staze u ukupnoj dužini od 1200 metara povećati sigurnost u prometu, posebice sigurnost djece.
„Ovom pješačkom stazom na većem smo dijelu riješili i problem odvodnje budući da je dio bujičnih jaraka prije prolazio kroz ovu cestu, a uslijed kiša nanosio je mulj i blato te onemogućavao normalno prometovanje“ – pojasnio je gradonačelnik.

Ukupna investicija vrijedna je gotovo 2 milijuna kuna. Vrijednost radova uz radove na odvodnji povećala je i obnova postojeće kanalizacijske mreže te izmještanje 20-ak električnih stupova.
„Treba zahvaliti i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje je u dvije faze sufinanciralo izgradnju ove pješačke staze te omogućilo podizanje životnog standarda građanima Gornje Jelenske“ – zaključio je gradonačelnik Mišković.

Radove izgradnje u 4. fazi izvodi tvrtka Štibrić d.o.o.. Radi se o dionici od oko 450 metara čija je vrijednost oko 480 tisuća kuna.