Festival “Idem i ja u kazalište” – u POU Kutina

Pučko otvoreno učilište Kutina ovoga tjedna organizira Festival “Idem i ja u kazalište”. Riječ je o kazališnim predstavama namijenjenima raznim uzrastima djece, a manifestaciju potpomažu Ministarstvo kulture RH i Grad Kutina. Na repertoaru je 6 vrlo kvalitetnih predstava za različite dobne skupine koje bi trebalo posjetiti i više od 1500 gledatelja. Prva od predstava koja je jučer trebala otvoriti festival nije održana zbog štrajka učitelja, no ostale predstave bit će izvedene po planu (osim u slučaju opetovanog štrajka).
   Sljedeća predstava održat će se 23.10. pod nazivom “KAZALIŠTE – ŠTO, KAKO I ZAŠTO UOPĆE u izvedbi teatra Ludens iz Zagreba.
    Sutra (23. 10) će biti izvedena i predstava  “DVIJE CRTE PLAVO” u koprodukciji nekoliko teatara uključujući i teatar Exit.
  Nakon izvedbe održat će se razgovor s učenicima na temu odgovornog spolnog ponašanja i iskustava iz vlastitog života ili okoline.Razgovor će voditi psihologinja Silvija Stanić iz Udruge roditelja ‘Korak po korak’ iza koje je dugogodišnje iskustvo rada na prevenciji rizičnog spolnog ponašanja mladih te pružanja pomoći maloljetnim i mladim roditeljima.

25.10. na repertoaru je predstava “JUNACI PAVLOVE ULICE”, a dvije predstave najavljene su za subotu 26. listopada:

  • u 11 sati edukativna predstava za malene “BUBI I BIBI” Kerekesh teatra
  • u 19:30h mjuzikl “TKO PJEVA ZLO NE MISLI” nastao kroz EU projekt „ Ne živi snove dok spavaš, probudi se!“ u kojem glumi 25 mladih glumaca od 15 do 25 godina iz KPD Pakrac.