„Glina – tradicija koja spaja“ – nastavak projekta Udruge Terakota

Udruga keramičara terakota iz Kutine nastavlja s projektom „Glina – tradicija koja spaja“. Jučer su održali prve radionice ove sezone u prostorijama POU Kutina koji je s Muzejom Moslavine partner u ovom projektu.

Projekt je i ove godine započeo u Tjednu cjeloživotnog učenja i Dječjem tjednu, a financiran je iz proračuna Grada Kutine.

Kako je rekla voditeljica projekta Tanja Ivanković cilj ovog projekta je potaknuti obiteljsko zajedništvo, pobuditi interes i doprinijeti razvoju znanja i vještina građana na području umjetničke keramike, ali i njegovanje kulturne baštine Moslavine.

Na radionici su sudjelovala djeca i roditelji koji su već započeli s izradom predmeta od gline. „Po završetku radionica bit će organizirana izložba naših radova, koji će  svojom tematikom biti uklopljeni u predstojeće božićne blagdane, a do tada ćemo imati lijepu kolekciju uradaka“, rekla je predsjednica Udruge Terakota, Senka Hoffmann.

Ravnateljica POU Jasminka Molnar podržala je rad Udruge Terakota kojoj POU Kutina pruža i logističku potporu u vidu prostora za rad u kojem su dobro opremljeni i iz godine u godinu iz njihove radionice izlaze novi, zanimljivi i estetski vrlo atraktivni predmeti od prirodnih materijala.