Prvi razred tehničara za video igrice krenuo u Tehničku školu Sisak

Da se škole prilagođavaju potrebama tržišta rada govori uvođenje novog programa u Tehničkoj školi Sisak, jednoj od najboljih strukovnih škola u RH. Škola se nastavnim programima godinama prilagođava potrebama gospodarstva te interesu mladih za pojedina zanimanja. Tako su, uz obrazovanje za strojarsko-računalnog tehničara, tehničara za mehatroniku, tehničara za elektroniku, tehničara za računalstvo i ekološkog tehničara, prvi put  provedeni upisi za tehničara za razvoj videoigara.
“Zahvaljujući prilagođavanju tržištu rada, zadržavamo stalni kapacitet od 455 učenika. Zahvaljujući takvim aktivnostima, proglašeni smo regionalnim centrom kompetencije. Nakon opsežnih priprema, pokrenuli smo i pionirski projekt obrazovanja za tehničare za razvoj videoigara za koji je vladalo veliko zanimanje. Za svako od 23 mjesta u odjelu kandidiralo se desetak kandidata. Nažalost, u Sisku nema učeničkog doma pa su mnogi kandidati iz udaljenijih dijelova Hrvatske odustali te je većina učenika sa sisačkoga, zagrebačkoga i velikogoričkog područja. Tijekom priprema dva su naša nastavnika završila edukaciju za gaming industriju, a kao predavače angažirat ćemo i vanjske suradnike”, rekao je ravnatelj Tehničke škole Davor Malović.
Prve školske godine nastava će se održavati u kabinetu informatike, a sljedeće godine praktični rad bit će organiziran u opremljenom novljanskom inkubatoru PISMO, gdje je i centar županijske i državne gaming industrije upisi za tehničara za razvoj videoigara. (izvor: Večernji list)