OŠ V. Vidrića stekla srebrni status Eko škole

OŠ Vladimira Vidrića stekla je srebrni status Eko škole. Ovo je jedna od šest kutinskih škola koja je prestižnu titulu zaslužila njegovanjem ekološke osviještenosti tijekom odgojno obrazovnog rada kroz generacije učenika.

Kroz prigodan program s naglaskom na ekologiju učenici su to i pokazali na svečanoj obnovi statusa škole kojoj je prisustvovao i nacionalni koordinator i voditelj programa međunarodne Eko škole u RH, Ante Kutle.
 

Ravnateljica škole Snježana Coha rekla je kako škola ima status Eko škole od 2010. godine, te zahvalila svima na trudu u školskim aktivnostima koje promiču ekološku osviještenost. Tom prilikom zahvalnice su dobili i najuspješniji učenici u akciji prikupljanja boca i plastičnih čepova za pomoć oboljelima od limfoma.

„Izrazito smo ponosni na svoj srebrni status i dosadašnje generacije učenika koji se aktivno brinu o prirodi i time čine naizgled male stvari koje su u konačnici zapravo velike. Oni dobro znaju da nije dovoljno samo voljeti prirodu da bismo ju sačuvali već moramo posjedovati i određena znanja za što prije svega možemo zahvaliti svim našim učiteljicama i učiteljima od kojih bih posebno istaknula učiteljice u projektu Aleksandru Savić Nikitović, Natašu Šporčić i Mandu Ferk“, rekla je Snježana Coha.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je svim sudionicima projekta na odgovornom odnosu prema okolišu u kojem živimo te uz osnovnoškolce podržao i najmlađe, djecu i djelatnike vrtića kao prvu stepenicu odakle kreće ekološki odgoj.

Na srebrnom statusu čestitao je i kum Eko – škole, Mijo Šepak, direktor tvrtke Moslavina d.o.o. poručujući učenicima kako brigu o prirodi i okolišu, kao i usvojene navike treba nastaviti prakticirati cijeli život. Svečanost je završila podizanjem Zelene zastave ispred OŠ Vladimira Vidrića.