Gastro rock Fest 2019.

U organizaciji MO Katoličke Čaire, inicijative građana te podršku lovačke Udruge „Vepar“ i Turističke zajednice Grada Kutine održana je manifestacija Gastro rock Fest Grahijada u Katoličkim Čairama nedaleko Kutine.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa s područja Kutine, Popovače i Novske, a događaju je prisustvovalo više od 400 posjetitelja
Manifestaciji su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, predsjednik gradskog vijeća Davor Kljakić i Ivana Grdić, direktorica TZ Grada Kutine.


Ovaj iz godine u godinu sve posjećeniji Gastro festival održava se osmu godinu zaredom, a obuhvaća tri glavna segmenta – natjecanje u kuhanju grah variva iz kotlića, rock koncerti, nastup rock DJ-a, te niz popratnih aktivnosti.

Na natjecanju su najuspješnije bile dvije ekipe iz naselja Osekovo na području Popovače, te kutinska ekipa “Fantastikusi”.  “Digitalna fronta” tvrtka iz Kutine tom prigodom promovirala je e-skuter, koji su mogli voziti svi nazočni, a okušao se i gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.
Ove godine, po prvi puta Grahijada Gastro rock Festu, pridružili su se i “Biciklistički klub Kutina” koji je organizirao turističku vožnju i posjetu festivalu, a polazak je bio organiziran u 11 sati u subotu s Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini.

Želja organizatora je manifestaciju dići na višu razinu , te privući goste iz raznih krajeva zemlje, no ujedno i promovirati turistički potencijal sjevernih kutinskih naselja, Moslavačke gore i razne druge mogućnosti ovog kraja. (izvor: www.kutina.hr)