Novinarski bal – jubilarno priznanje Radio Moslavini za 50 godina kontinuiranog rada

Tradicionalni Novinarski bal i ove je godine održan u Sisku u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva – ogranka Sisačko-moslavačke županije. Okupio je novinare s područja Sisačko moslavačke županije, ali i ostale goste s kojima novinari usko surađuju u obavljanju svoga posla. Predsjednik HND-a Sisačko-moslavačke županije Igor Ahmetović, inače dopisnik HRT-a s našeg područja, izrazio je zadovoljstvo što novinari Sisačko moslavačke županije održavaju ovu tradiciju, te se tom prigodom osvrnuo na trenutno stanje u novinarskom društvu. Podršku u radu novinarima je dao i sam predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko, koji je tom prilikom naglasio kvalitetan rad ovog ogranka. 
 

Novinarima i medijskim kućama tom su prilikom dodijeljena priznanja i nagrade, te „Zlatno pero“ najuspješnijim autorima. S područja Moslavine jubilarno priznanje za 50 godina kontinuiranog rada primila je Radio Moslavina, a priznanje je uručeno direktoru Ivanu Gračakoviću. Za 30 godina rada priznanje je dobio novinar Radio Moslavine, Nikola Blažeković.

Jubilarna priznanja za 10 godina novinarskog rada uručena su Mariu Gršiću i Matei Srebačić. 20 godina novinarskog rada obilježio je Danijel Prerad, 25 godina Željko Gašparović i Željko Dolgoš.„Zlatno pero“ za najbolju fotografiju „Miroslav Kiš Mimi“ ove godine osvojila je Edina Zuko, dok je „Zlatno pero“ za Internet novinarstvo otišlo Josipu Frkoviću.  Za radijsko novinarstvo „Zlatno pero“ osvojila je Iva Mušec Posilović, dok je „Zlatno pero“ za televizijsko novinarstvo osvojio Igor Ahmetović, a „Zlatno pero“ za tiskano novinarstvo pripalo je Vladimiru Jurišiću.
 

Novinarski bal ove je godine okupio i članove Zbora turističkih novinara te Zbora novinara za okoliš. Tom prilikom prisustvovali su pokretanju web-shopa „Pun ceker“, te su se upoznali s bogatom baštinom Banovine, obišli su Topusko, Glinu i Petrinju, te su u prostoru Interpretacijskog centra baštine Banovine sudjelovali na otvorenju izložbe „Baština Banovine očima novinara“. Na samom početku Novinarskog bala novinari iz područja turizma upoznali su se i s delicijama Moslavine koje su za tu prigodu pripremile TZ Grada Popovača i TZ Grada Kutine, što je bio dobar uvod za ono što slijedi iduće godine, a to je obilazak Moslavine. TZ Grada Kutine na čelu s direktoricom Ivanom Grdić i Zoranom Jančarom predsjednikom Udruge vinara Lujo Miklaužić dostojno je predstavila Kutinu, dok su se Ksenija Tomac iz TZ Grada Popovače i poznati kuharski šef Marijan Bošnjak pobrinuli za prezentaciju popovačkog dijela Moslavine i moslavačkih delicija.

Sve prisutne u ovom revijalnom dijelu programa Novinarskog bala pozdravio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković. Nakon putovanja Banovinom, svoje oduševljenje viđenim nije krila niti Lidija Komes, predsjednica Zbora novinara za okoliš pri Hrvatskom novinarskom društvu, kao ni Mirjana Žugec Pavičić, iz Zbora turističkih novinara koje su pohvalili kompletan događaj i organizaciju.
 Da je važnost medija u društvu vrlo značajna, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je prisustvovao ovom događaju sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, te predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić. Podršku novinarima Sisačko-moslavačke županije svojim dolaskom dala je i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu. (G.P./ML)