Gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana – u pripremnoj fazi

Interes građana za kupnju stanova na Trgu dr. Franje Tuđmana je zadovoljavajući i radimo na ostvarenju toga projekta – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, odgovarajući na pitanje vijećnika Nebojše Čovića (HDZ) postavljeno na  Aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća Kutine.

„Anketa je produžena za nekih tjedan dana iz razloga što je nakon prezentacije APN-a bilo dodatnih informacija za javnost o mogućnostima kupnje stanova. Imamo 36 prijavljenih osoba, što je više nego dobro, a na raspolaganju je ovdje 14 stanova, tako da nam to čak otvara mogućnost razmišljati i o novim modelima gradnje stanova po modelu POS-a“, rekao je gradonačelnik Kutine.

Sada slijedi otvaranje ponuda, te pristupanje potpisivanju ugovora s Ministarstvom branitelja i APN-om i onda proces ide svojim tijekom. Kako je rečeno, potpisan je ugovor za izradu izvedbenog projekta, radi se na dijelu izgradnje trafostanice s HEP-om i ti će se segmenti naći na prvom rebalansu proračuna. Zasad nema prepreka za izgradnju zgrade i situacija se sve bolje razvija, zaključeno je na sjednici Gradskog vijeća. (G.P. /ML)