Poziv na osposobljavanje u POU Kutina

Pučko otvoreno učilište Kutina provodi projekt “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude” te poziva sve nezaposlene i zainteresirane za programe osposobljavanja “Priprematelj tradicijskih slastica” i “Voditelj agroturističkog gospodarstva”, koji su mlađi od 25 i stariji od 54 godine da se prijave u Pučko otvoreno učilište Kutina kako bi postali polaznici inovativnih programa. Rok prijave je do popunjavanja kvote.

Cilj projekta je poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno 6 predavača učilišta i 6 mentora tvrtke i obrta, za pružanje inovativnih programa dodatne ponude destinacijske atrakcije Parka prirode Lonjsko polje

Stjecanje stručnih znanja potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva, te stjecanje općih kompetencija i mekih vještina 48 pripadnika ranjivih skupina, u sklopu dodatne ponude destinacijske atrakcije Parka prirode Lonjsko polje, kroz razvoj i provedbu 2 inovativna programa osposobljavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod 2 poslodavca.

Za sudjelovanje u programu osposobljavanja pod nazivom „Priprematelj tradicijskih slastica“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 15 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za invalide odnosno rješenje o vrsti invaliditeta. Završetkom ovog programa polaznik će se upoznati s radom slastičarske radionice, znati odabrati i pripremiti kvalitetne domaće namirnice, pripremiti i zgotoviti tradicijske slastice, znati ukrasiti slastice na pravilan način itd.

„Ovaj program dobio je odobrenje od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te se nadamo i skoroj verifikaciji od strane Ministarstva obrazovanja. Ovaj program se upisuje u evidenciju o radnom stažu“, istaknula je Jelena Crnac, voditeljica projekta.

Za sudjelovanje u programu „Voditelj agroturističkog gospodarstva“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 18 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, za invalide – rješenje o vrsti invaliditeta. Završetkom ovog programa polaznik će naučiti kako urediti, voditi i registrirati malo obiteljsko agroturističko gospodarstvo, kako organizirati i provesti unutarnje i vanjsko uređenje objekta, kako plasirati vlastite proizvode, promovirati ponudu vlastitog agroturizma itd.. Provedba započinje čim se skupi dovoljan broj zainteresiranih polaznika.

„Budući da je glavni problem koji rješavamo projektom niska razina praktičnih znanja, vještina i općih kompetencija osoba za rad u turizmu/ugostiteljstvu, te nedostatak praktičnog osposobljavanja u realnim uvjetima, shodno potrebama tržišta rada SMŽ, apeliram na sve koji su nezaposleni, a mlađi su od 25 godina i stariji od 54 godine, te osobe s invaliditetom da se jave u kutinsko Pučko učilište, informiraju o projektu, o benefitima osposobljavanja i tako osnaže svoju priliku za zapošljavanje na tržištu rada te steknu nove vještine i poznanstva“, poručila je Jelena Crnac, voditeljica projekta.