DVD Stružec – važan gospodarski faktor

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stružec u protekloj godini ostvarilo je pozitivne rezultate u društvenom, poslovnom i gospodarskom smislu – naglašeno je na skupštini društva koja je u Pučkom domu Stružec održana u prisustvu brojnih članova i gostiju.


„Ugovorene obveze gospodarskog dijela Društva izvršavali smo poštivajući sve obveze proizašle iz potpisanih ugovora. Sva dobit koja nam preostane iz gospodarske djelatnosti nakon podmirivanje obveza prema zaposlenicima i državi, ulaže se u nabavku vatrogasne opreme i tehnike. Vozni park Društva broji preko 30 vozila tako da nam je doista na zavidnom nivou, a osim servisa vatrogasnih aparata pokrenuli smo i i servis uređaja za zaštitu dišnih organa tvrtke MSA te osposobili tri djelatnika za rad u navedenom servisu- istaknuto je u okviru predstavljanja Izvješća o radu Upravnog odbora i zapovjedništva DVD-a Stružec. S posebnim veseljem pritom je naglašena činjenica da je u 2018. godini povećano članstvo Društva za 20-ero djece i mladih. „Nakon dulje stanke ponovno smo krenuli na natjecanja djece i mladeži te ćemo se truditi održati kontinuitet u vježbanju. Dvije ekipe djece lani su sudjelovale na Kupu djece i mladeži Antun Brlaković u Popovači te na županijskom natjecanju u Trebarjevu Desnom postignuvši zavidne rezultate. Pored ostalih brojnih aktivnosti, članovi su sudjelovali u obrani od poplava u Strušcu, potom u obilježavanju blagdana SV. Florijana, organizirali nekoliko vježbi za djecu područne škole Stružec te za članove, kontinuirano se educirali na različitim razinama”- podsjetili su iz DVD-a Stružec koji je u 2018. Godini evidentirao 19 intervencija, 12 tehničkih i sedam intervencija požara među kojima se posebno ističe njihov angažman na požaru hladnjače u Velikoj Ludini.



Sukladno usvojenom Planu rada Društva za iduću godinu, DVD Stružec će sukladno financijskim mogućnostima realizirati projekt izgradnje Vatrogasnog operativnog centra, a pored ostalih redovnih aktivnosti izvršit će se i nabavka vozila za prijevoz ljudi i opreme po potrebi.


Na ovogodišnjoj skupštini DVD Stružec uručio je svojim članovima povelje i priznanja za dugogodišnji aktivni rad u Društvu, a čestitke na uspješnom radu su im, među brojnim gostima, uputili i gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik i predsjednik Mjesnog odbora Stružec Ivan Križanić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, te predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.