Reciklažno dvorište u Kutini bit će izgrađeno do kraja godine

Gradnja reciklažnog dvorišta u Kutini započet će u travnju i bit će dovršena do kraja godine. Najavljeno je to na početnoj konferenciji projekt vrijednog 3,4 mil. kn koji se sufinancira iz Europskog kohezijskog fonda u visini od 85% dok će ostatak od 519 tisuća kn sufinancirati Grad Kutina.

Izgradnja reciklažnih dvorišta prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom obaveza je Jeidnica lokalne uprave i samouprave, odnosno gradova i općina. Eko Moslavina je za Grad Kutinu financirala izradu projekta Reciklažnog dvorišta s pogonom za sortiranje otpada, ali realizacija projekta kasni dvije godine. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na početnoj je konferenciji predstavljanja projekta objasnio kako je bilo nejasnoća u projektu zbog čega je došlo do kašnjenja projekta.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Reciklažno dvorište u Kutini gradit će se u neposrednoj blizini Odlagališta komunalnog otpada u Kutini na površini od 2000 m2. Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša rekao je kako se početak građevinskih radova očekuje u travnju, a završetak izgradnje Reciklažnog dvorišta u Kutini u studenom ove godine. Pročelnik Gelešić dodatno je obrazložio i razloge kašnjenja cijelog projekta

Eduard Gelešić, pročelnik UO za za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Grada Kutine

Nakon izgradnje Reciklažnog dvorišta i dobivanja uporabne dozvole ono treba biti upisano u Očevidnihk reciklažnih dvorišta te će biti predano na upravljanje Eko Moslavini.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine istaknula je kako je izgradnja reciklažnog dvorišta važna za uvođenje cjelovitog sustava gospodarenja otpada na području Grada Kutine.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodao je kako će izgradnja Reciklažnog dvorišta u Kutini unaprijediti sustav gospodarenja otpadom.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine na kraju je zaključio kako će Grad Kutina nastaviti i s ostalim aktivnostima kako bi sustav gospodarenja otpadom u Gradu Kutini bio na zadovoljstvo građana.