„Dame biraju“ – Kutinčanke odabrale!

Zbog velikog interesa i rasprodane dvorane u jednom danu, POU Kutina ponovno je organiziralo kazališnu hit komediju „Dame biraju“ koja je sinoć izvedena pred prepunom dvoranom gledatelja.
Predstavu su izveli glumci Altteatra Sarajevo i jedna je od najgledanijih komedija svih vremena koja je zapalila kazališne dvorane gdje god je igrala. Jedna od najvećih nagrada za ove izvrsne akademske sarajevske glumce je zasigurno oduševljenje s kojim ih dočekuje ženska publika, a tako je po drugi puta bilo i u Kutini.


Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja – na sarajevski način uz ogromnu dozu poznatog bosanskog humora. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu.

Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.

To je ujedno i razlog zašto se u neke gradove vraćaju po nekoliko desetaka puta.


ALTTEATAR:
Altteatar je organizacija koja je u proteklih četrnaest godina bila utočište za preko 100 umjetnika, koji su kroz različite projekte realizirali svoje ideje. Izvedeno je 20 premijera, više od 1.500 repriza; predstave je pogledalo oko 250.000 osoba svih uzrasta i dobi u cijeloj regiji, ali i svijetu.




Glumačka postava za predstavu „Dame biraju“ u produkciji Udruženja dramskih umjetnika ALTTEATAR:

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Produkcija: Altteatar, 2015.
Igraju: Enes Salković/Mak Čengić, Adnan Goro, Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Dalibor Brkić/Damir Kustura
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović