15. Sportski susreti umirovljenika SMŽ

Udruga umirovljenika Petrokemije Kutina  domaćin je 15. Sportskih susreta Matice umirovljenika SMŽ. Ekipe 13 udruga sa područja Županije natjecale su se u streljaštvu, kuglanju, pikadu, bellotu i šahu. Rezultati jesu važni, ali važnije od toga je druženje i poruka koju prenosima lokalnoj zajednici u kojoj i dalje želimo biti aktivni i dati svoj doprinos, poručili su sudionici natjecanja.

Branko Straga, predsjednik Udruge umirovljenika Petrokemije pozdravljajući goste i natjecatelje istaknuo je važnost sporta i rekreacije za građane u trećoj životnoj dobi, ali i za sve građane počevši od najmlađih do građane u zlatnoj dobi. Zahvalio je Gradu Kutini i Matici umirovljenika SMŽ na pomoći u organizaciji te je izrazio zadovoljstvo što se okupio veliki broj umirovljenika iz svih dijelova županija. “Važno je da se družimo i svojim primjerom potičemo i druge slojeve društva na zajedništvo.”, poručio je predsjednik Udruge umirovljenika Petrokemije.

Josip Vrbanac, predsjednik Matice umirovljenika SMŽ i Ivo Šimac, predsjednik Saveza sportske rekreacije SMŽ svim su sudionicima zahvalili na aktivnom doprinosu u popularizaciji rekreacije.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić svim je sudionicima poželio dobrodošlicu u Kutinu te je naglasio kako će Kutina uvijek pomoći umirovljenicima koji su dali veliki doprinos u izgradnji i razvoju svojih lokalnih zajednica.