AK Maratonjare: U Školu trčanja uključit će i djecu

AK Maratonjare već šestu godinu zaredom organizira Školu trčanja. Dio je to projekta koji provodi Zajednica Talijana Dante Moslavina, a novost ove godine je organiziranje škole trčanja za djecu od 4 godine starosti pa na više. Mogućnost je to i da najmlađi postanu dijelom jednog od najprepoznatljivijih atletskih klubova u Hrvatskoj.
„Glavni ciljevi u radu s djecom kroz projekt bit će druženje, zabava, igra, poticanje važnosti timskog duha, te razvoj njihovih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti kroz sportske igre. Dječja grupa ima ograničen broj polaznika, pa molimo sve zainteresirane roditelje da krenu s prijavama prije mjeseca rujna, odnosno prije popunjenja grupe“, ističe voditelj atletskog kluba, licencirani trener Hrvatskog atletskog saveza, Goran Todorov, koji posjeduje i Kids athletics certifikat.


I dalje se Škola trčanja kroz projektu u suradnji sa Zajednicom Talijana organizira i za odrasle i sve one koje zanima svijet rekreativnog trčanja. „Za ovaj projekt nije važno u kakvoj ste trenutno formi, a nakon uvodnog razgovora polaznici će biti raspoređeni u rad jedne od 8 klupskih grupa po svojim trenutnim sposobnostima. Svi treninzi u projektu Škole trčanja su besplatni” – ističe Todorov.
AK Maratonjare trenutno broji više od 100 redovitih članova svih generacija. Pokrenuta je i Škola trčanja Maratonjare Kutina u gradu Lipiku gdje okuplja 30-tak djece razredne nastave i djece predškolske dobi.
„Dio našeg kluba su i najbolji hrvatski atletičari, potpuni početnici u srednjoj životnoj dobi, juniori, kadeti, limači, a dolaze iz mnogih krajeva Lijepe naše. Svi činimo jednu simbiozu potičući jedni druge uz najvažniji moto, a to je “Tim“. Mnogi članovi svih generacija kroz dosadašnje projekte znaju istaknuti kako im je prijava u Školu trčanja bila najbolja odluka u životu“, zaključuje trener Maratonjara.

PRIJAVA
Mail: goran.maratonjare@gmail.com
Mob: 091 5080707