Potpisani ugovori o financiranju projekata

U kutinskoj Gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori s predstavnicima udruga civilnog društva. Na natječaj za financiranje pristiglo je 55 projektnih prijava od strane 39 udruga, a u konačnici je odobreno 47 programa koji će se financirati sredstvima gradskog proračuna.

 Zatraženi iznos od strane udruga bio je 115.845,00 €, a kroz natječaj je odobreno 62.125,00 €.
Udruge će svoje programe provoditi kroz nekoliko prioritetnih područja, kulture, jačanja digniteta Domovinskog rata, socijalne skrbi i zdravstva, očuvanja identiteta nacionalnih manjina, odgoja i obrazovanja mladih i ostalih područja koja svojim aktivnostima unaprjeđuju društveni život grada.


  Ugovore s predstavnicima Udruga potpisao je gradonačelnik Zlatko Babić. „Nit vodilja nam je bila da zadovoljimo sva prioritetna područja, ali i da su u udruge posebno uključena djeca i mladi, dakle da udruge ne postoje samo radi sebe i svojih nekoliko članova. Povjerenstvo je odradilo dobar posao i odobrena sredstva imat će pravu namjenu. To će se vidjeti i kroz njihove programe koje će građani sigurno prepoznati“, rekao je gradonačelnik.

 O tehničkim detaljima natječaja više je kazala pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti grada Kutine, Kornelija Marošević.

  Među potpisnicima ugovora su razne udruge među kojima i Društvo naša djeca, Kutinsko dijabetičko društvo, Kinološko društvo Kutina, Udruga Terakota, Udruga „Oko mladih“ i brojne druge. Po prvi puta ugovor je potpisan i s Rekreacijskim klubom Fortza čija predsjednica Josipa Bionda Šepović godinama u Kutini radi u području rekreacije, a ovaj puta i kroz 2 manja projekta usmjerena na zdrav način života.

 Među potpisnicima je i Ivor Harmicar, predsjednik Udruge Oko mladih koji ove godine organiziraju 23. Organizirani kaos, najveći alternativni festival na području Sisačko moslavačke županije. Tu je i Udruga Terakota čija je tajnica i voditeljica projekata, Tanja Ivanković Lovrić, ovom prilikom kratko predstavila rad udruge. Posebno je istaknula značaj uključivanja, djece, ali i cijelih obitelji, te osoba s invaliditetom u ovaj kreativan rad s glinom koji njeguju već 11 godina.