Nova usluga Grada Kutine za poljoprivrednike

Gradski poljoprivredni savjetnik nova je usluga koji je prvi u Hrvatskoj uveo Grad Kutina. Projekt je ostvaren u suradnji sa tvrtkom Agrici, tvrtkom koja je u Kutini osnovana prije jedanaest godina, a danas je vodeća svjetska tvrtka u digitalnom savjetovanju poljoprivrednika.
Na predstavljanju projekta Mate Knezović, operativni direktor u tvrtki Agrivi rekao je kako je riječ o jednostavnoj usluzi za koja nisu potrebna nikakva posebna znanja.

Mate Knezović, operativni direktor u tvrtki Agrivi

Komunikacija poljoprivrednika kroz uslugu Gradski savjetnik odvija se jedan na jedan i otvorena je 24 sata dnevno. Poljoprivredniku će korištenjem umjetne inteligencije dobiti odgovore na sva pitanja ukoliko traži informacije o natječajima, poticajima ili treba savjet o korištenju zaštitnih sredstava i agro mjerama u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji.

     Grad Kutina prvi je grad u Hrvatskoj koji je uveo ovu uslugu za poljoprivrednike sa svog područja. Gradonačelnik Kutine stoga je izrazio zadovoljstvo početkom ovog projekta.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Usluga Gradski savejtnik uz pomoć poljprivrednicima trebao bi biti poticaj u korištenju novih tehnolojga kako bi skratili vrijeme potrebno za dobivanje informacija te prijavu na natječaje i kako bi bili uspješnijih poljoprivrednik proizvođači. U Gradu Kutini u prvoj fazi ovog projekta bit će uključeno 300 poljoprivrednika koji će biti obaviješteni o mogućnosti korištenja ove besplatne usluge. Uz Kutini ovaj projekt bit će pokrenut u Novskoj, Đakovu i Ludbregu. Ova usluga prva je usluga ovakve vrste u svijetu.