Na području Kutine i Popovače dragovoljno predali oružje

 U Kutini je ovoga tjedna dragovoljno predano oružje, pištolj, zračna puška i četiri patrone koje je građanin pronašao čisteći kuću.
 Istoga dana i na području Popovače jedan je građanin pronašao dvije ručne bombe koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.
 Policija podsjeća građane da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.
 Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.
 Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje. (plakat: MUP RH)